VIIVAN ALLE MUSTAA

Johda ihmistä, johdat tulosta.
Ja nautit elämästä.

Meillä kaikki tapahtuu kuin Strömsössä

Julkaistu

Meillä kaikki tapahtuu kuin Strömsössä

Oletko nähnyt projektin, joka on mennyt kuin Strömsössä? Jos olet ihan rehellinen, niin harvemmin tai tuskin koskaan. Kuitenkin osalla asiat tuntuvat sujuvan kuin Strömsössä. Miksi? Mikä heistä tekee erilaisia? 

Hyvin todennäköisesti resilienteillä yksilöillä ja tiimeillä asiat sujuvat paremmin. Heille häiriö on häiriö vasta kun se on suurempi. Tilanteen ratkaisuun he käyttävät vähemmän energiaa. Resilientit työyhteisöt ovat tuottavampia kuin toiset työyhteisöt ja ne palautuvat nopeammin.

 Lisäksi resilientit yksilöt ja tiimit tunnistavat haasteet ja häiriöt helpommin. He pystyvät valitsemaan parhaat tilanteeseen sopivat toimintamallit ja toteuttamaan ne resilienssimuskeleita hyödyntämällä.

Mitä siis on resilienssi? 

Resilienssi on kykyä käsitellä haasteita ja häiriöitä niin, että korkea suorituskyky ja hyvinvointi säilyy. Se voidaan määritellä myös muutosvalmiudeksi ja muutoskyvykkyydeksi.

Työyhteisöissä resilienssi perustuu selkeään luottamuksen tunteeseen, hyvään vuorovaikutukseen ja merkityksellisiin ihmissuhteisiin. Vuorovaikutus ja sen tunneilmasto koetaan myönteisenä ja energisoivana: kollegoja arvostetaan, ollaan kiinnostuneita toisista, välitetään, autetaan ja pidetään huolta.

Koronapandemiasta johtuen olemme työskennelleet pitkään etänä. Monelle meistä tämä työskentelytapa on sopinut hyvin, mutta osalle se on aiheuttanut epävarmuutta, ahdistusta ja henkistä kuormitusta. Alkusyksystä pandemia kehittyi suotuisasti, ja nyt tilanne on jälleen haastava.

Mistä resilienssi muodostuu?

Resilienssillä on useita ominaispiirteitä:

  • Positiivisuus auttaa näkemään mahdollisuuksia ja toivoa haastavissa tilanteissa

  • Itseluottamuksen avulla voi hyödyntää voimavaroja haasteita kohdatessa

  • Prioriteetit ohjaavat energiaa kohti tärkeimpiä tavoitteita

  • Luovuus auttaa näkemään uusia mahdollisuuksia ja uusia ideoita

  • Yhteys muihin mahdollistaa luottamuksen toisten henkilöihin voimavarojen ja tuen saamiseksi

  • Rakenne ja struktuuri auttavat hyödyntämään organisointia ja kurinalaisuutta voimavarojen tehokkaassa käytössä

  • Kokeilunhalu kannustaa toimeen epävarmassa tilanteessa ja oppimaan kokemuksen kautta

Voidaan kuvata, että Resilienssi muodostuu henkilökohtaisista ongelmanratkaisumuskeleista. Niitä löytyy meiltä kaikilta.

Alla kuvattuna "muutosmuskelit".

Voiko resilienssiä kehittää?

Hyvä uutinen on, että resilienssiä voi mitata. Ja koska sitä voi mitata, sitä voi myös kehittää. Muskeleita voi kehittää säännöllisellä harjoittelulla. Muskelit kehittyvät myös haasteiden ja palautumisen kautta. 

Resilienssin kehittäminen auttaa löytämään uusia ratkaisuja haasteita kohdatessa ja palautumaan tilanteista tehokkaasti. Haasteiden kohtaamista voidaan myös mallintaa eli harjoitellaan malli, jolla haastava tilanne otetaan vastaan.

Resilienssin kehittäminen antaa myös vahvan pohjan valmentavan johtamisen- ja esihenkilötyöskentelyn toteuttamiseen. Se tehostaa muutostilanteissa johtamisen vaikuttavuutta yksilöllisesti ja tilannekohtaisesti.

Tiedätkö mikä on organisaatiosi resilienssin taso?

Resilienssiä kannattaa kehittää. Resilienttien tiimien ja organisaatioiden suoriutuminen muutoksessa on vastoinkäymisistä huolimatta korkealla tasolla. Systemaattisella resilienssin kehittämisellä olisi jopa kansantaloudellista merkitystä, tuottavuuden lisääntymisenä ja pienempinä sairaspoissaoloina.

Koronapandemian lähes  kahden vuoden jatkuminen on tuonut  jaksamiseen haasteita. Resilientit yksilöt ja työyhteisöt tulevat pandemiasta ulos voimakkaampina kuin toiset.

Nyt on otollinen hetki mitata resilienssin taso yksilökohtaisesti ja organisaatiotasolla. Resilienssin kehittäminen on samalla antoisaa ja tuottavaa. Resilienssi ja sen kehittäminen on näkemyksemme mukaan SE työelämätaito, jota meidän jokaisen tulisi omassa roolissamme kehittää. Resilienssi on avain korkeamman epävarmuuden sietämiseen ja ongelmien ratkaisemiseen. Se tukee sopeutumista elämän ja työelämän eri häiriötekijöihin. 

Nykyinen pandemia on tuskin ainoa globaali haaste, jonka tulemme lähivuosina kohtaamaan.

Jatkamme keskeisten työelämätaitojen käsittelyä ensi vuonna, joten seuraathan meitä:)

"Kun johdat ihmistä, johdat tulosta"

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille:)









Muutosvalmius ja -kyvykkyys on työelämän ydintaitoja

Kartoitetaan tilanne

Kartoitetaan tilanne

Kehittäminen aloitetaan henkilökohtaisella resilienssi -kyselyllä, josta selviää henkilökohtaisen muutosvalmiuden ominaispiirteet.

Luodaan edellytykset

Luodaan edellytykset

Valmennuksessa käydään läpi henkilökohtaisen muutosvalmiuden ominaispiirteet, joista selviää yksilön tai ryhmän muutosvalmius. Valmennuksessa annetaan konkreettisia työkaluja muutosvalmiuden kehittämiseen ja käytäntöön vientiin.

Vahvistetaan kilpailuetua

Vahvistetaan kilpailuetua

Yritys saa muutosvalmiimmat yksilöt ja valitut ryhmät, jotka suuntaavat energiansa tehokkaammin muutoksessa. Lisäksi he ylläpitävät tarkoituksenmukaista toimintaa ja tuottavuutta sekä mahdollistavat ketterämmän organisaatiokulttuurin toteutumista.

Resilienssi

Jos mielenkiintosi organisaation muutosvalmiuden parantamista kohtaan heräsi, tietoa löytyy lisää. Resilienssi-palvelu tarjoaa avaimet ketterämpään ja tuottavampaan organisaatioon muutoksen kierteissä.

Tutustu Resilienssiin tästä
#Resilienssi
#Muutosvalmius
#Muutoskyvykkyys
#Disruptio
#Mukautuminen
#Sietokyky
#Suorituskyky
#Hyvinvointi

Asiakassuhteiden hallinta - voittava toimintatapa!

Lue lisää

Mikä on Viivan alle mustaa?

Lue lisää

Myynnin työntäminen on kuollut, eläköön asiakasymmärrys!

Lue lisää
Takaisin etusivulle